Het verhaal van Bo

Ik was al best jong toen ik erachter kwam dat ik op meiden en jongens viel (10).  Ik vond het best lastig om hiermee om te gaan en vertelde dit aan mijn vertrouwings persoon op de basisschool. Daarna heb ik het misschien aan 2 mensen verteld.

Toen ik ouder werd (13) kwamen er hormonen bij spelen en begin je er meer over na te denken. Ik wou het niet meer geheim houden maar ik durfde er niks mee te doen. Dus ik vertelde het ook steeds meer aan vrienden. Die pakte het allemaal goed op.

Toen ik nog ouder werd (16) en vriendjes kreeg werd ik erg ongelukkig. Ik voelde mij niet mezelf en wou super graag uit de kast komen. Ik mocht zelfs niet uit de kast komen van mijn vriendje op dat moment. Hij zag het als iets slechts dus deed ik het maar niet.

Toen dat uitging heb ik het mijn ouders verteld. Vond dat dood spannend maar ze pakte het super goed op. Even later wist de hele familie het en iedereen was blij voor me. En een jaar later ben ik officieel uit de kast gekomen (17 jaar).

Ik heb dit gedaan via een instagram story. En zo ging het als een lopend vuurtje. Ik heb eigenlijk nooit nare opmerkingen naar mijn hoofd gekregen waar vroeger echt bang om was. Ook heb ik het gevoel dat ik andere mensen heb geïnspireerd om ook uit de kast te komen bij mij in de buurt.
Nu ben ik 19 en geef ik mijzelf helemaal geen label meer. Ik gun het iedereen om zichzelf te zijn en ervoor uit te komen!