Coming out van Sander

Ik had toen een hele grote vrienden groep. Ik zat heel erg in een hetero wereldje: veel stappen, meiden, voetbal dat soort dingen. Ben zelf KNVB scheidsrechter en toen was ik ook grensrechter bij het 1ste van een amateur verenging.

Mijn naam is Sander woonachtige in Arnhem.
Ik kwam 16-02-2012 uit Kast was op dat moment 25 jaar.

Toen ik 18 was had ik een 16 maanden een relatie met een meisje in die relatie had ik altijd gedacht  dat ik hetero  zou zijn en bent. Toen ik jaartje of 20  was  ging het uit.
Ik dacht altijd jongens zijn leuk  gewoon als vrienden meer niet.

Maar ik ging hele tijd anders naar jongens kijken. ik werd warm van jongens. ik dacht dit kan niet. Ik heb 5 jaar  met me gevoelens geworsteld. Ik werd heel erg depressief  ik leefde  een 3 dubbel leven.

Ik ging  gay wereldje ontdekken ging toen tijd veel naar Rotterdam  naar Gay Palace  en Utrecht naar Pann feesten en af en toe  naar Amsterdam. Ik genoot van het stappen leerde heel veel jongens kennen. Maar ook jongens  die  echt gek op me werden.

Ik leerde een nick kennen een jongen 5 minuten van me vandaan in Arnhem  hij was super verliefd op me ik vond hem ook leuk.

Maar we hebben 2 maanden gedate maar werd niks. Ik beloofde maar van ik kom uit de kast maar ik vond het heel moeilijk. Ik was bang  om mensen kwijt te raken, familie kwijt te raken want ik wist niet hoe ze zouden reageren.

Ik had toen een hele grote vrienden groep. Ik zat heel erg in een hetero wereldje: veel stappen, meiden, voetbal dat soort dingen. Ben zelf KNVB scheidsrechter en toen was ik ook grensrechter bij het 1ste van een amateur verenging .

Maar daarna  ging ik weer veel stappen leerde ik weer veel nieuwe jongens kennen ik heb veel jongens  pijn gedaan  en misschien ook misbruikt gemaakt qwa verkeerde hoop geven.

En toen pakte ik 1ste trein naar huis en kwam ik weer bij me ouders  en weer de zoveelste leugen dat ik in Arnhem bij vrienden ben blijven slapen. Ik kon het niet meer op brengen om te liegen.

Ik heb zelf hulp gezocht  bij een psycholoog.

Ik stond met me rug tegen het muur.  Ik had december 2011 januari 2012  2 keer me zelf gesneden ik had geen kracht meer voor om verder te  leven. Thuis leefde ik in een leugen  en met stappen in gay scene leefde ik ook in een leugen een jongen die niet te vertrouwen is.

En toen ben ik naar psycholoog geweest en het was of alles vertellen aan me vrienden collega’s en familie  of einde maken ik kon het niet  meer.

Dus was 16 februari  op een donderdag avond. Ik was weer is heel erg  depressief  ik had brieven gemaakt  voor  me familie en vrienden.

En kreeg  al heel snel al schokkende berichten van waarom kwam je niet eerder bij ons  er mee we hadden je veel ellende kunnen besparen  totaal geen enkel negatieve reacties.  

Ik heb 5 jaar kloten situatie gebivakkeerd  en het  werd alleen maar erger doordat ik naar psycholoog  ging werden me negatieve gedachten positieve gedachten.

Ik had weer zin om dingen te ondernemen! Ik ben niemand kwijt door geraakt bij vrienden en familie. Iedereen was trots.

Daarna ben ik uit kast gekomen bij collega’s ook totaal geen negatieve reacties .

En als laats bij het voetbal in de kleedkamer naar een training heb ik een brief voor gelezen. Ik stond helemaal te shaken, er zaten toch best veel buitenlanders in team dus ik wist echt niet wat ik kon verwachten !

Maar ik was klaar en kreeg van spelers groep een indrukwekkend applaus. En dat maakt je ook zelfverzekerder.

Als ik jongens of meisjes moet helpen om uit de kast  te willen komen ik ben daar toe bereid voor. Ga er zeker niet opkroppen al je negatieve gedachtes en energie.

En probeer er voor uit te komen desnoods met hulp van een vertrouwenspersoon van jou.

Sander