Coming out van Leonie

Na deze schokkende, maar ook wel een beetje opluchtende ontdekking, wilde ik meer over haar weten. Hoe ze heet, hoe oud ze is, waar ze woont ,alles, ik wilde het weten.

Hoi, ik ben Leonie, 14 jaar. Dit is mijn verhaal. Het staat een beetje in een aparte vorm geschreven, maar dat is omdat ik ooit nog van plan ben het in een boek te zetten.

Het was een hele normale dag, hele normale week, normale maand, normaal jaar, eigenlijk  was mijn leven normaal. Ik had wel het één en ander meegemaakt, heftige dingen, maar ik stond er niet meer zo bij stil, was aan alles al gewend. Mijn leven was weer op orde naar 1 of 2 nare jaren achter de rug gehad te hebben. Het was gewoon op orde. Tot die dag. Dat  bracht weer verandering in dat gewone leventje.

Ik werd wakker. Niet wetend wat me te wachten stond. Niet wetend wat langzaam maar zeker uit zou groeien tot dit. Ik kleedde me aan, onzeker keek ik in de spiegel. Ik was niet tevreden. Onzeker over m’n haar, m’n kleding, m’n make-up, m’n alles. Ik snapte niet waarom, ik was echt bijna nog nooit zó onzeker geweest. Ik was het altijd wel, elke dag. Maar zó erg! Ik wist echt niet waarom. Ik ging met een onzeker gevoel naar school. Afgezien van die extreme onzekerheid ging alles z’n gangetje, alles liep normaal. Ik was het al bijna vergeten, totdat ik oogcontact  had met iemand. Iemand, een meisje. Ik kende haar niet, ze was me nog nooit opgevallen. Op de één of andere manier schrok ik ervan, dat ik oogcontact met haar had. Ik had wel vaker oogcontact met iemand, een persoon die ik niet ken. Maar waarom ik hier zo van schrok, het was me een raadsel. Ik begon die dag toch na te denken waarom ik ervan schrok. Het leek alsof ze me bekend voor kwam. Ineens wist ik het! Ik had over haar gedroomd die nacht. Ik kende haar niet, wist haar naam niet, wist niet in welke klas ze zat, had haar eigenlijk nog nooit gezien, maar ik had over haar gedroomd.

De dagen erna werd ik alleen maar onzekerder en wilde alles hetzelfde als zij. Wanneer ik  kleren aan deed, moest het er hetzelfde uitzien als zij. Als ik m’n haar deed, wilde ik dat het net zo viel als dat van haar. Ik had geen idee waarom dat was. Maar ik wilde het gewoon. Dagen erna, weken erna, maanden erna werd het erger en erger. Geen dag ging voorbij zonder naar haar gekeken te hebben. Het werd alleen maar extremer en extremer. Totdat ik na een paar maanden eindelijk door had wat er aan de hand was. Ik was verliefd… Ik wist het echt zeker. Ik voelde me altijd al een klein beetje anders. Anders dan anders.Ik heb er ooit wel eens over nagedacht of ik misschien lesbisch zou zijn, maar ik liet het maar voor wat het was. Maar vanaf dat moment wist ik het dus zeker.

Na deze schokkende, maar ook wel een beetje opluchtende ontdekking, wilde ik meer over haar weten. Hoe ze heet, hoe oud ze is, waar ze woont ,alles, ik wilde het weten. Dus ik keek op Hyves enzo. Maar ik kon natuurlijk niks beginnen zonder haar naam. Totdat ik me ineens bedacht dat zij bevriend is met iemand die ik nog een beetje kende van mijn basisschooltijd Dat meisje was Melissa. Melissa zat een klas hoger en dus moest dat meisje waar ik verliefd op was ook wel een klas hoger zitten. Dat was dus al iets meer dat ik van haar wist. Ze moest een jaar ouder zijn dan ik. Ik keek op het Hyves profiel van Melissa, die had ik namelijk als vriend. En jahoor, haar achtergrond was een foto van Melissa zelf en het mysterieuze meisje. Ik bekeek elke dag die foto. Bekeek de kleren die ze aanhad,alles. Ik bedacht me dat Melissa haar vast als vriend moest hebben. Dus ik zocht bij haar vrienden op alle meisjesnamen die me te binnen schoten. Maar ik vond haar niet. Het was echt een droom, toen er op een dag, na maandenlang, bij Melissa’s foto’s een foto van Melissa en mysterieus meisje stond. Mijn hand kon de muis niet snel genoeg op de foto laten klikken. En jawel, in de titel stond haar naam! En ook bij de reacties op die foto, stond een reactie van haar. Ik klikte op haar profiel, kwam erachter dat ze nog 13 was, net als ik toen. Ik was toen nog maar net 13, zij moest al een tijdje 13 zijn. Ik kwam nog 2 foto’s van haar tegen, maar voor de rest niks. Ik wist nu haar leeftijd en naam. Marlinde. Al heel wat,vond ik toen. Ik was echt heel verliefd. Ik heb ongeveer een half jaar lang steeds, elke dag op haar profiel gekeken. Ik wist heel zeker dat ik lesbisch was en zocht manieren om uit de kast te komen. Later kwam ik erachter dat ik daar eigenlijk nog niet klaar voor was. Ik had het namelijk op een avond aan mijn moeder verteld en barste vervolgens in huilen uit. Zij zei dat ik gewoon volwassen begon te worden en erachter kwam dat vrouwen ook heel mooi zijn en dat ik er zelf ook een was. Maar ze gaf me wel de indruk dat ze me altijd zou accepteren. Ik ben toen gaan geloven in wat ze tegen me zei over volwassen worden. Ik geloofde het misschien 1 of 2 maanden maar wist toch echt zeker dat ik verliefd was. Ik heb er toen nooit meer met iemand over gepraat.

Ik heb vanaf toen gewoon een leventje geleid waarin ik alleen haar naam en leeftijd wist. Ik kwam er later via Hyves achter dat ze ook een broer en zusje heeft. Toen ik ongeveer een half jaar geleden een Facebook account aanmaakte, keek ik bij de personen aan de rechterkant van mijn account. Waarbij dus stond: Mensen die je misschien kent. En daar stond zij bij! Ik klikte op  haar profiel, wist in één klap haarachternaam, woonplaats, verjaardag, klas en noem maar op. Ik keek rustig verder op haar profiel totdat ik het volgende zag:
Geïnteresseerd in mannen.
Hiervan was ik zo verschrikkelijk geschrokken, ik voelde het wel aankomen, maar toch. Niet dat ik ooit een moment gedacht had dat ze geïnteresseerd in mij was, maar toch. Ik was lijkbleek de daaropvolgende dagen. Hartstikke verdrietig, was tot midden in de nacht wakker, door het gepieker hoe ik haar moest vergeten. Maar dat kon ik niet. Ik kon haar echt niet vergeten. Ik kreeg er buikpijn van, hoofdpijn. Ik wist het echt niet meer. Maar toch gaf ik de hoop niet op. Ik weet niet wat het was, maar iets in mij liet me nog steeds door hopen.

Inmiddes ben ik niet meer verliefd op haar, maar op een ander meisje. Alleen zij heeft een vriend. Ik probeer haar te vergeten, maar het lukt me niet. Ze kijkt me heel vaak aan alsof ze me leuk vind. Daardoor word ik alleen maar verliefder. Maarja, ik weet nog niet wanneer ik uit de kast kom.