Het verhaal van Stefan

M’n ma had deze pagina uitgeprint en rond laten gaan op 1e kerstdag terwijl ik aan het werk was.

De brief

Hallo daar vrienden / vriendinnen, familieleden en anderen. Na een hele moeilijke, zware tijd vol psychische problemen en eenzaamheid ben ik helemaal OP en UITGEPUT geraakt. De enige manier waarop ik m`n leven echt kan laten beginnen is door jullie gewoon maar in te lichten en costefan1te hopen op jullie begrip. Het zit namelijk zo: ik ben homo. Sommigen van jullie zullen misschien geschokt zijn, anderen hadden er misschien al zo`n idee van. Hoe het ook zij, één ding moet duidelijk zijn: het is GEEN keuze geweest, ik ben zo geboren, ik kan er dus ook niks aan doen. Het spijt me heel erg dat ik me anders heb voor moeten doen dan dat ik was, maar begrijp a.u.b. dat ik heel erg met mezelf in de knoop zat. Ik heb nooit iets aan iemand durven toevertrouwen omdat ik me heel erg schaamde. Voel je vooral niet beledigd hierdoor, ik had toch alle hulp afgewezen. Ik heb het pas sinds 1 1/2 maand echt voor mezelf geaccepteerd. Ik kan niet zeggen dat ik er trots op ben maar ik ben het liegen zat en ik ben moe van m`n 2 jaar lange strijd tegen de waarheid, waar maar geen einde aan lijkt te komen. Bedankt voor jullie begrip.

Het is nu inmiddels al weer een paar maanden verder en het gaat echt stukken beter met me. Na het schrijven van deze brief heb ik een link van deze site naar een aantal vriendinnen gestuurd. Ze hebben er allemaal heel tof op gereageerd en er viel echt een zak met lood van m`n schouders af. Dat was nog niet alles natuurlijk, want er zouden nog veel meer mensen dit moeten weten. M`n moeder zag dat ik niet lekker in m`n vel zat en wist dat ik zo vaak nachtenlang achter de computer zat. Ze is een keer heel de avond bezig geweest en is er zelf achtergekomen. Gelukkig maar, want als ik er zelf mee had moeten komen had het nog wel een tijdje geduurd. Het was geen probleem voor m`n ouders. Dat scheelt echt als ze het weten. Langzamerhand heb ik steeds meer mensen ingelicht en stuk voor stuk reageerden ze heeeeel goed! YES, echt top. Ik heb nu ook veel beter conatct met ze omdat ik ze niet meer zo op een afstand hou. Ik kom ook steeds meer tot de ontdekking dat het helemaal niet zo`n punt is blijkbaar. Iedereen vind het maar raar dat ik me er zo druk over maak (want ja dat doe ik nog steeds een beetje; uitleg later). Ze vinden het allemaal normaal en reageren zo van: o, ben je homo, nou dat kan toch, je blijft gewoon dezelfde er verandert niks.
Maar er veranderd wel degelijk wat, maar alleen maar in m`n voordeel 🙂 . Het contact wordt veel beter en ik kan nu tenminste echt waargebeurde verhalen vertellen over waar ik het weekend ben uitgeweest. Ja het is echt beter zo.

25-12-00
Nou, nu zijn ondertussen al m`n bloedverwanten + aanhang op de hoogte ik heb ze alleen nog niet gezien (m`n ma had deze pagina uitgeprint en rond laten gaan op 1e kerstdag terwijl ik aan het werk was). Komt wel, alles op z`n tijd zal ik maar zeggen. Nu alleen m`n huisgenoten nog en daarna ben ik gewoon 100% out geloof ik… Shit wat een rare gedachte ik kan het me niet goed voorstellen, dan weet iedereen het gewoon, en kan ik er gewoon vrolijk op los leven… COOL

Nou , hèhè, dat was me wel weer een verhaal. Ik hoop dat ik hier een aantal van jullie , jongens in de kast, mee heb kunnen steunen en dat ik alle geile sexdate zoekers hier een beetje mee heb afgekoeld………..hahahahha.

HEEL VEEL LIEFS VAN STEFAN.

december 2000